Zelf je bedrijf online op de kaart zetten: zo werkt dat

Aangeboden door: Shopify

Je hebt een bedrijf, maar er mist nog wat. Er komen nog te weinig bezoekers online bij je over de vloer. Misschien weten je potentiële klanten niet eens van je bestaan. Of is de digitale weg erheen niet helemaal duidelijk.

Dan is het tijd om de boel aan te pakken en je bedrijf zelf maar eens online op de kaart te zetten. Daar zijn diverse technieken voor beschikbaar, zoals op het gebied van SEO en marketing.

Vergroot de vindbaarheid

Je hebt een prachtige webshop of website en de bezoekers blijven weg. Dat is vast te wijten aan de onvindbaarheid. Het is dus belangrijk om de vindbaarheid te vergroten. Daarvoor moet je website technisch goed in elkaar zitten en voor de zoekmachine geoptimaliseerd zijn. Denk aan SEO content net als aan interne links, afbeeldingen en filmpjes. Heb je ook al social media buttons op je website? Dat maakt het gemakkelijker om jouw bedrijf te volgen en informatie te delen. Combineer SEO gerust met SEA om ook in de betaalde zoekresultaten naar voren te komen. Externe links vergroten de vindbaarheid van je eigen website eveneens. Daarmee komen er bezoekers via andere websites. Bovendien waardeert de zoekmachine het als er waardevolle externe links ontstaan.

Deel content op social media

Instagram en Facebook, maar ook YouTube zijn belangrijke kanalen om te gebruiken. Via deze wegen is het mogelijk om direct in contact te treden met je doelgroep. Bijvoorbeeld door te reageren op berichten. Of door content te delen en dit vervolgens ook weer te laten delen door de gebruikers van het social media kanaal. Social media kanalen zijn eveneens op meerdere manieren te gebruiken om je bedrijf online op de kaart te zetten. Bijvoorbeeld door acties aan te bieden, zoals een korting of een gratis product weg te geven. Laat bezoekers zich inschrijven op een nieuwsbrief. Dat is goed voor de klantenbinding en je bouwt meteen een e-mailadressenbestand op dat voor e-mailmarketing weer van pas komt.

 Website of webshop promoten

Er zijn allerlei manieren om een website of website te promoten om je bedrijf op de kaart te zetten. Het is belangrijk om daarbij de naamsbekendheid te vergroten. Dat is mogelijk door steeds weer onder de aandacht van de doelgroep te komen. Bijvoorbeeld met het schrijven van blogs of nieuws voor de eigen website. Of door als gastblogger op te treden op de website van een ander bedrijf. Verder is het ook aan te raden om bezoekers de mogelijkheid te bieden een review achter te laten. Dan zorgen jouw klanten voor de promotie. 

Bij het online op de kaart zetten denk je misschien niet direct aan offline promotie. Toch is dat ook mogelijk, zoals met relatiegeschenken of met flyers of met advertenties waar de domeinnaam op staat. Wil je het liefst je onderneming online op de kaart zetten vanuit een totaalconcept? Ook dat behoort tot de mogelijkheden. Meer informatie staat tot je beschikking. De weg naar succes is daarmee al open. Jij hoeft alleen nog maar in te stappen.