Fleddie Submarine | column Buitenspel

Wim Masker

GRONINGEN Daags voor de transferslotdag gonsde het van de geruchten.

Bij FC Groningen leek een half basiselftal te vertrekken: Mike te Wierik, Samir Memisevic, Django Warmerdam, Ajdin Hrustic en Kaj Sierhuis. Een supporter van FC Groningen introduceerde op Twitter #Fleddiemaakmegek. Het werd er trending topic, veel supporters haakten erop in. Voor de niet-twitteraars onder u, een #(hashtag) is een tekentje waarmee je tweets aan een onderwerp kunt koppelen. Met #Fleddiemaakmegek verwees de supporter naar de twitternaam van Mark-Jan Fledderus, de technisch directeur van FC Groningen. Aan ‘Fleddie’ de opdracht-met-knipoog om de supporters gek te maken, met liefst spectaclaire aankopen.

Fleddie speelde het spel prachtig mee en postte onder #fleddiemaakmegek een foto van zijn horloge dat een lage polsslag van 59 slagen per minuut toonde. Met andere woorden:

Fleddie laat zich niet gek maken. Later op de dag, er was nog steeds geen speler weg of nieuw te bekennen, postte de technisch directeur opnieuw een foto, nu van zijn glunderende zelf met twee etenszakken in de weer voor de ogenschijnlijk druk telefonerende financieel directeur Marc-Jan Oldenbanringh en juridisch adviseur Wim Entzinger. ‘Fleddie haalt eten’, zette hij erbij. Aan het eind van de dag bleek dat de technisch directeur in het transferwindow twee tieners heeft binnengehengeld waarvan velen nog nooit hadden gehoord: Can en Redan. Lekten onder Hans Nijland namen van aanwinsten vroegtijdig uit, dat zal Fledderus niet gauw gebeuren. Fleddie doet zijn werk geruisloos onder de oppervlakte: Fleddie Submarine.