Telegram-dealer gesnapt bij verkoop van 100 XTC-pillen in Groningen

Een 20-jarige man uit Hendrik-Ido-Ambacht die drugs verkocht via Telegram is op heterdaad betrapt in Groningen. De Ambachter werd gesnapt tijdens de verkoop van honderd XTC-pillen.

De man gebruikte de digitale berichtendienst Telegram om zijn verdovende middelen te slijten aan drugsgebruikers. De 20-jarige man uit Hendrik-Ido-Ambacht kwam in beeld nadat medewerkers van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid advertenties op Telegram hadden onderzocht. Daar bleek de Ambachter achter te zitten. Zo meldt de politie donderdagmiddag.

De 20-jarige Ambachter werd op 6 februari op het Sontplein in Groningen aangehouden tijdens een overdracht van 100 XTC-pillen. Hij is aangehouden voor het bezit van en de handel in verdovende middelen.

Boksringen

Bij de doorzoeking van de auto van de verdachte zijn nog eens zeven XTC-pillen, een zakje met daarin cocaïne, een mes, drie boksringen en een vals briefje van 50 euro in beslag genomen. De Ambachter moest ook zijn auto inleveren.

Bij een doorzoeking in een woning in Groningen waar de verdachte regelmatig verbleef, is nog een klein tasje met ongeveer honderd XTC-pillen en verschillende gripzakjes, dat zijn kleine afsluitbare zakjes, met kleine hoeveelheden MDMA-poeder, amfetamine en cocaïne aangetroffen en in beslag genomen.

De verdachte is begin deze week op vrije voeten gesteld, maar hij zal zich binnenkort voor de rechter moeten verantwoorden voor het bezit en de handel in verdovende middelen.