CDA ziet IJzebrand Rijzebol als opvolger van Patrick Brouns als gedeputeerde Groningen

Het CDA Groningen ziet IJzebrand Rijzebol als opvolger van Patrick Brouns als gedeputeerde van de provincie Groningen. De christen-democraten hebben Rijzebol voorgedragen aan Provinciale Staten.

Het afdelingsbestuur en de fractie van het CDA Groningen hebben een intensief traject doorlopen waarin de tijd is genomen om tot een afweging te komen.

,,Wij kijken uit naar de samenwerking met IJzebrand. Hij heeft zich bewezen in de Groninger politiek en heeft als wethouder in Delfzijl de economische ontwikkelingen van dichtbij meegemaakt”, zegt fractievoorzitter Robert de Wit van het CDA Groningen.

Wethouder in Delfzijl

Rijzebol is ruim zeven jaar wethouder in de gemeente Delfzijl, waar hij de portefeuilles ruimtelijke ordening, energie en verkeer bekleedt. Daarvoor was hij onder andere wethouder in de gemeente Loppersum en meer dan tien jaar lid van Provinciale Staten.

,,Onze provincie staat voor grote uitdagingen en om die het hoofd te kunnen bieden kiezen wij ervoor om een sterke bestuurder te positioneren naast een sterke fractie. De komende jaren gaan onze fractie en de nieuwe gedeputeerde samen aan de slag voor Groningen”, zegt bestuursvoorzitter Gert Brouwer van het CDA Groningen.

Dossiertijger

Rijzebol staat binnen het CDA bekend als een dossiertijger die zich vastbijt in de belangen van burgers en niet loslaat totdat het doel is bereikt.

Rijzebol: ,,Het is voor mij een enorme eer en een geweldige uitdaging om als gedeputeerde economische zaken en financiën van de provincie Groningen de belangen van de Groningers de komende jaren te dienen. Voor mij gaat er nog steeds niets boven Groningen!”