Creëer zelf mooie meubelen met timmerpanelen

Aangeboden door: Houthandel Online

Bent u in het bezit van twee rechterhanden en pakt u klussen in en om het huis graag zelf aan? Dan is het ongetwijfeld ook een leuk idee om zelf meubels te maken.

Met een mooi ontwerp, een goed doordacht plan en het juiste materiaal creëert u zelf een fraai bureau of een mooie tafel of kast. Kan uw keuken wel een facelift gebruiken maar wilt u die niet compleet verbouwen? Door de keukenkastjes te voorzien van nieuwe frontjes geeft u die eenvoudig een totaal andere uitstraling.

Massief hout

Als u zelf meubels wilt maken waar u jaren plezier van heeft, zijn timmerpanelen ideaal materiaal om als basis te gebruiken, bijvoorbeeld voor een boekenkast, bijzettafel, stoel of wandplank. Als u deze meubelstukken wilt laten matchen met andere elementen in huis kunt u er bijvoorbeeld ook venterbanken mee maken. Timmerpanelen worden vervaardigd van massief hout en bestaan uit verschillende latten die zijn verlijmd tot panelen. De kans op kromtrekken wordt hierdoor tot een minimum beperkt. Omdat ze zijn gemaakt van echt hout zijn eventuele beschadigingen bijna niet te zien. Timmerpanelen zijn verkrijgbaar in verschillende soorten. U hebt de keuze uit onder andere: grenen-, vuren-, eiken- en beukenhout. Bovendien zijn timmerpanelen gemakkelijk te bewerken, op maat te zagen en te monteren. Ook kennen ze eindeloos veel afwerkingsmogelijkheden. U kunt ze behandelen met onder meer: olie, verf, beits en white/grey wash. Hiermee beschermt u het hout én geeft u het meubel dat u ermee maakt een extra mooie uitstraling.

Constructief timmerwerk

Van uw keuken maakt u dag in dag uit gebruik. Een ruimte waar u veel tijd in doorbrengt, wilt u natuurlijk een aansprekende uitstraling geven. Als u het aanschaffen van een geheel nieuwe (dure) keuken nog even wilt uitstellen, kunt u kiezen voor een eenvoudiger en voordeliger alternatief. U geeft uw bestaande keuken een geheel nieuwe look door enkel de keukendeurtjes te vervangen. Met multiplex platen maakt u gemakkelijk zelf mooie frontjes. Bij het selecteren van het meest geschikte plaatmateriaal is het belangrijk om rekening te houden met de sfeer die u wilt creëren. U kunt kiezen uit vele soorten multiplex platen, bijvoorbeeld voor platen van Radiata Pine. De platen van die houtsoort zijn zeer sterk vanwege de strakke fineeropbouw. Dat maakt ze uitstekend geschikt voor interieurtoepassingen. Ook Beuken Multiplex wordt veel gebruikt voor constructief timmerwerk. De platen hebben een mooie tekening en een sterke toplaag. Ze zijn net als multiplex platen van andere houtsoorten verkrijgbaar in diverse diktes, breedte- en lengtematen.

Breed assortiment

Gaat u binnenkort ook aan de slag met het maken van meubels of frontjes voor uw keukenkastjes? Houthandelonline.nl biedt u een breed assortiment timmerpanelen en multiplex platen. Ook vindt u er verf, olie en bevestigingsmaterialen. Bestellen en betalen gaat eenvoudig en veilig. Alles is direct uit voorraad leverbaar en bestellingen worden in heel Nederland thuis bezorgd.