Groninger is medebedenker van 'Ask-me-cap'. Petje op? Dan wil je helpen!

Een petje waarop staat dat je wilt helpen. Dat bedachten broer en zus Daan en Janne van der Vegt. Want er zijn in deze coronatijd veel initiatieven om te helpen, maar hoe weet je wie hulpbehoevend is?

En daar hebben Daan (23) en Janne van der Vegt (19), broer en zus uit Stad en Soest, wat op bedacht: een petje waarop staat dat je wilt helpen. “Zo kunnen mensen die om hulp verlegen zitten, je direct aanspreken”, zegt Daan. De broer en zus hopen met de pet de drempel te verlagen en te zorgen dat helpers en hulpbehoevenden wat makkelijker kunnen vinden.

Vraag mij!

“We waren behoorlijk klaar met het niks doen sinds de scholen en universiteiten dicht zijn. Daarom bedachten mijn broer en ik iets om anderen te helpen”, legt Janne uit. “We hopen vooral dat we mensen uit de risicogroep nu kunnen bereiken en helpen. Het is de bedoeling dat mensen met zo’n pet namelijk gewoon aangesproken worden.”Daan hoopt dat er minimaal duizend petjes worden uitgedeeld, zodat zoveel mogelijk hulpbehoevenden met helpers in contact komen. Daarnaast hebben ze een Facebookpagina en Instagram opgezet. En er komt een poster bij winkels te hangen waar mensen zich als helper kunnen melden. En ze hebben een <em></em>gelanceerd.

Uiteraard willen ze daarmee de kosten van de petjes dekken. Zelf hoeven ze er geen euro aan te verdienen. Daarom doen ze de plechtige belofte dat het geld dat overblijft in een goed corona-doel wordt gestoken.