Meer virologen van UMCG besmet met coronavirus

Viroloog Bert Niesters van het UMCG blijkt ook besmet met corona. Hij heeft het virus waarschijnlijk opgelopen in het ziekenhuis.

Vorige week bleek afdelingshoofd Alex Friedrich geïnfecteerd met het coronavirus. Ook bestuursvoorzitter Ate van der Zee van het UMCG bleek even later besmet. Alle naaste collega’s van Friedrich zijn getest. Begin deze week bleek dat ook Bert Niesters en Friedrichs vervanger, Marjolein Knoester, de virusbesmetting hebben opgelopen.

Lichte klachten

De virologen hebben allemaal nog lichte klachten en blijven vanuit huis doorwerken. Intussen staan wel reservetroepen paraat om hen te vervangen als dat nodig zou zijn.

Coretta Van Leer, een van de andere virologen van het UMCG, is nog niet besmet. Een eerste test bij haar was negatief. Maar uit voorzorg doen Dagblad van het Noorden en Van Leer vrijdag het geplande live-interview via Skype. ,,Hopelijk kan het de week erna gewoon weer in levende lijve’’, zegt ze.

Burgemeester biedt aan boodschappen te doen

Bert Niesters was overigens positief getroffen door de aandacht van burgemeester Marcel Thijssen van Tynaarlo. Niesters woont in Zeegse. ,,Omdat het een meldingsplichtige ziekte is, krijgt de burgemeester een seintje bij elke besmetting. Hij nam contact met me op via LinkedIn en bood zelfs aan boodschappen te doen’’, zegt Niesters.