Ruim 1.300 ondernemers vragen financiële ondersteuning aan bij Werkplein Drentsche Aa

Ongeveer 1300 ondernemers uit de gemeentes Aa en Hunze, Assen en Tynaarlo maken hebben tijdelijke financiële ondersteuning aangevraagd bij Werkplein Drentsche Aa.

De regering heeft als gevolg van de coronacrisis een tijdelijke financiële ondersteuning voor ondernemers in het leven geroepen. Zelfstandigen die worden getroffen door de coronacrisis kunnen drie maanden lang een aanvulling op hun inkomen krijgen in de vorm van bijstand. Deze hoeft niet te worden terugbetaald.

Formulier

„Nadat de maatregelen werden aangekondigd, kwamen de eerste aanmeldingen al binnen,” meldt woordvoerder Marianne Lakeman. „Het aanvragen kon toen nog niet, omdat de regering de regeling nog moest inrichten. We hebben toen alle ondernemers alvast een digitaal formulier opgestuurd, zodat ze zich vast konden aanmelden bij interesse.” Inmiddels zijn al 400 van deze aanvragen behandeld. Een gedeelte van de ondernemers heeft de bijdrage al ontvangen. Ook maandag waren er opnieuw zo’n 140 aanvragen binnengekomen.

Welke branches met name de financiële ondersteuning aanvragen, is nog niet bekend. „De aanvraag verloopt via een geautomatiseerd proces,” meldt Lakeman. „Later hebben we meer zicht op wat voor bedrijven de ondersteuning aanvragen.”