4 tips om als Groningse onderneming op te vallen bij locals

Aangeboden door: bedrukken.nl

Iedere onderneming wil naamsbekendheid opbouwen. Dat is immers hoe je ervoor zorgt dat potentiële klanten in aanraking komen met jouw merk en producten of diensten bij je afnemen. Als kleine onderneming is het vooral belangrijk op naamsbekendheid op te bouwen bij de lokale bevolking. En dat hoeft niet moeilijk te zijn! Wij geven je vier tips om bekender te worden bij de locals.

Laat producten bedrukken met jouw logo of bedrijfsnaam

Je kunt overal flyers ophangen om naamsbekendheid te vergaren, maar er is een leukere (en effectievere) manier om jouw bedrijfsnaam of logo te verspreiden. Wat dacht je van het laten bedrukken van dagelijkse gebruiksvoorwerpen? Je kunt denken aan zakelijke producten zoals pennen of usb-sticks, maar ook bijvoorbeeld canvas tassen (zeer geliefd nu je moet betalen voor plastic tassen). En wat denk je van zonnebrillen bedrukken en slippers bedrukken nu de zomer eraan komt? Het laten bedrukken van producten is een leuke en effectieve manier om op de vallen bij de lokale bevolking.

Vind een plekje in lokale (online) gidsen

De Gouden Gids lijkt misschien verleden tijd, maar wist je dat er online veel lokale gidsen zijn om mee op te vallen? Deze gidsen zijn ideaal om bekendheid mee om te bouwen onder jouw lokale doelgroep. Denk bijvoorbeeld aan sites als Yelp, Google My Business en andere branchegerichte websites. Het is een heel gemakkelijk (en goedkoop) om je hiervoor aan te melden en het resultaat kan verbluffend goed zijn! 

Zorg voor goede mond-tot-mond reclame

Natuurlijk kun je lokaal adverteren voor jouw bedrijf, maar er is niets effectiever dan mond-tot-mond reclame. Als jouw boodschap wordt overgebracht door fans, is dit vaak een stuk geloofwaardiger dan wanneer je dit zelf doet. Het is dus belangrijk om voor fans te zorgen op lokaal niveau en ervoor te zorgen dat zij anderen vertellen over de positieve ervaring met jouw bedrijf. Dit kan in eigen kring van de klant zijn, maar ook via recensies. Door aan klanten te vragen of ze online een recensie willen achterlaten, lezen ook onbekenden over hun ervaring met jouw bedrijf. Let wel op dat recensies ook een tegenovergesteld effect kunnen hebben wanneer ze negatief zijn. 

Maak gebruik van social media

En natuurlijk mag social media niet vergeten worden in dit rijtje. Je kunt op vrijwel alle social media platformen gratis een account aanmaken. Met een goede strategie heb je vervolgens de mogelijkheid om je bereik te vergroten en zo meer naamsbekendheid op te bouwen. Bovendien kun je via social media ook adverteren voor relatief kleine bedragen. Dat is met name interessant wanneer je een nieuwe doelgroep wilt aanspreken of nog maar weinig bereik hebt. Tip: door lokale locaties en hashtags te gebruiken, bereik je de lokale bevolking sneller.

Wij hopen dat de bovenstaande tips jou helpen om meer naamsbekendheid op te bouwen bij de lokale bevolking van Groningen. Veel succes!