Kids thuis tijdens de coronaperiode? Zo zorg je dat ze het huis niet afbreken

Aangeboden door: Vloerglijders

Sinds een paar weken zitten we zo veel mogelijk thuis. Naast dat we zelf ons werk zoveel mogelijk vanuit huis oppakken, zijn ook de kinderen thuis. Scholen mogen dan wel weer open gaan, maar toch zijn kinderen nog veel thuis omdat ze maar voor de helft naar school mogen. Super leuk, maar het kan ook voor veel drukte zorgen. Ze hebben naast thuis les namelijk ook veel tijd vrij. En probeer ze dan m

Super leuk, maar het kan ook voor veel drukte zorgen. Ze hebben naast thuis les namelijk ook veel tijd vrij. En probeer ze dan maar eens de hele tijd te vermaken. Er zijn een paar handige tips die ervoor zorgen dat ze het huis niet helemaal afbreken. 

1. Letterlijk het huis niet afbreken

Naast dat kinderen schreeuwen en gillen en zo figuurlijk de boel op stelten zetten, zorgen ze er ook voor dat er wel eens iets kapot gaat. Zorg er daarom voor dat je huis kidsproof is. Dit doe je door bijvoorbeeld bescherming tegen de punten van de tafel te plakken. Zo kunnen ze daar niet tegen aanlopen. Zorg er ook voor dat breekbare spullen opgeborgen zijn en giftige spullen, zoals wasmiddel en zeep, achter slot en grendel staan. Daarnaast is het goed om vloerglijders onder de poten van je stoelen te plakken. Door dopjes onder stoelen te bevestigen of bureaustoelen te voorzien van stoelwielen, zorg je ervoor dat de vloer en de stoelen niet beschadigen tijdens het aanschuiven hiervan. En dat ze de vloer niet beschadigen is niet het enige voordeel, ze zorgen er ook voor dat het schuiven geluidloos gaat, wel zo fijn als jij aan het werk bent. 

2. Wees creatief 

Het is even puzzelen wat je gaat doen met al die tijd nu je kinderen thuis zijn. Maar met een beetje creativiteit kom je erg ver. Zo kun je ze vaak een middag lang bezighouden met leuke activiteiten, zoals schilderen, hutten bouwen of lekkere dingen bakken. Door je kinderen uit te dagen met een nieuwe creatieve activiteit leren ze ook nog eens nieuwe dingen. 

3. Geef ze verantwoordelijkheid 

Voor iedere leeftijd is deze tip iets anders, maar je kunt kinderen laten helpen bij het huishouden tijden de coronaperiode. Door ze allemaal een klein taakje te geven, voelen ze zich belangrijk en zullen ze meer verantwoordelijkheid nemen. Dit heeft een super positieve werking als je ze na het uitvoeren van hun taakje beloond. Niet alleen voor de ontwikkeling van je kind, maar ook nog eens super fijn voor jezelf. Naast dat je thuis aan het werk bent, kun je wel wat huishoudelijke hulp gebruiken. 

4. Geniet ervan 

Je kunt ze misschien soms wel achter het behang plakken, maar geniet ook van deze periode met je kinderen thuis. Zoveel tijd krijg je nooit meer met ze. Trek die gezelschapsspelletjes uit de kast en maak met zijn alle een leuke puzzel. Daarnaast is het ook leuk om dingen met het gezin te doen die jullie bijvoorbeeld nooit doen. Wat dacht je van een nachtje kamperen in de tuin of een leuke fotoshoot? Jij en je kinderen zullen hiervan genieten en nooit meer vergeten. 

Wij hopen dat je met deze tips de tijd die we thuis zitten zo leuk mogelijk doorkomt.