SIGN presenteert werk van Klaske Bootsma en Kamilė Česnavičiūtė in BIG SLEEP

GRONINGEN Klaske Bootsma en Kamilė Česnavičiūtė tonen in hun nieuwe werk in BIG SLEEP bij galerie SIGN een scala van sociale interacties waarbij de waarde van het individu in een groep in beschouwing wordt genomen.

Ook hun werk in SIGN zal zich op kritische wijze verhouden tot dit gegeven, binnen de huidige samenleving. Ook als de omstandigheden veranderen.

Een eigen wereld scheppen op de muren, in de etalage en in de ruimte van SIGN – dat is de opdracht voor Klaske Bootsma en Kamilė Česnavičiūtė, twee kunstenaars met een overeenkomstige werkwijze wat teken- en schilderwerk betreft en ook qua onderwerp is er verwantschap, waarbij de menselijke conditie centraal staat. Met BIG SLEEP reflecteren zij op de collectieve sluimerstand waarin de wereld nu lijkt zijn te verzonken – wat bevindt zich achter onze gesloten oogleden, en wat dekt deze wakende slaap toe?

Dit wordt getoond in de vorm van grote monumentale samengestelde werkstukken aan de muur, collages, muurschilderingen en tekeningen, maar ook aan de hand van afficheachtige tekstuele uitingen en allerlei combinaties hiervan. Van associatief tot narratief, van plompverloren op zichzelf staand tot een beeldverhaal, van ieder voor zich in eigen specifieke ruimte, tot door elkaar of deels gezamenlijk – alles is mogelijk in SIGN. Vanaf 3 juni is het werk van Klaske en Kamilė van binnen en buiten zichtbaar, via de etalage aan de voorkant en de achterdeur van het garage-gedeelte – met BIG SLEEP worden de diverse mogelijkheden van het gebouw van SIGN weer duidelijk. Helaas is er door de huidige omstandigheden geen opening, maar we zijn wel van plan om een afsluiting te organiseren. Houd daarvoor de berichtgeving in de gaten.

Werkperiode: 1 mei tot en met 1 juni, tentoonstelling: 3 juni tot en met 28 juni.

Vanwege het coronavirus hanteert SIGN een deurbeleid. Er mogen drie bezoekers tegelijk binnen zijn. Tijdens openingstijden in juni zijn er twee ingangen: Winschoterkade 10 en Radebinnensingel. Het werk is ook vanaf de straat te zien. Open: di. t/m za: 12-17 & zo: 14-17 uur of op afspraak: 0623631796