De jeugd kan in een skiff het water op bij De Hunze met zomercursus

GRONINGEN De Groningse roeivereniging KGR De Hunze houdt deze zomer twee extra junioren cursusweken, gericht op jongeren van elf tot zeventien jaar.

Tijdens de cursus leren deelnemers in vijf dagen zelfstandig te varen in de ‘skiff’, een eenpersoons wedstrijdboot. De Hunze organiseert de twee extra weken omdat veel kinderen door coronamaatregelen niet of korter op vakantie kunnen.

De zomercursus wordt gegeven door coaches èn jeugdleden van de roeivereniging en duurt dagelijks van tien uur ’s ochtends tot vier uur ’s middags.

,,Doordat je vijf dagen achter elkaar op het water bent, krijg je de sport in korte tijd goed onder de knie”, zegt Hunze-juniorencoach Frank de Vries. Verschillende deelnemers aan de zomercursussen zijn de afgelopen jaren ‘doorgeroeid’ naar nationale- en Europese kampioenschappen en zelfs twee keer een WK. Eén oud-cursist kwam kreeg dankzij het roeien een plaats op een toonaangevende Amerikaanse universiteit.

De eerste twee cursusweken beginnen op respectievelijk maandag 6 juli en maandag 13 juli. Aan het eind van de zomervakantie zijn er nog twee cursussen, op maandag 3 augustus en maandag 10 augustus. Deelname aan de roeiweek kost 75 euro. De cursus vindt plaats op het water rond het verenigingsgebouw van De Hunze aan de Praediniussingel in Groningen.

Meer informatie en een deelnameformulier zijn te vinden op de website van De Hunze: https://www.hunze.nl/leren-roeien/introductiecursus-jeugd/