Comeback des Superstars: terugkeer Arjen Robben bij FC Groningen gaat de hele wereld over

Ruim baan in de buitenlandse kranten voor de geruchtmakende terugkeer van Arjen Robben bij FC Groningen. The New York Times, The Guardian, Marca, L'Equipe, La Gazzetta dello Sport en Bild: ze schrijven stuk voor stuk uitgebreid over de Comeback des Superstars.

In The New York Times wordt er vooral ingestoken op de onderhandelingstactiek van FC Groningen. Meer in het bijzonder: de comeback van Michael Jordan in de NBA.  'FC Groningen gebruike het voorbeeld van Michael Jordan's basketbal-comeback in een poging om de Nederlandse international Arjen Robben te overtuigen om terug te keren bij zijn eerste club.'

'Arjen, follow your heart'

The Guardian ('Arjen, follow your heart') weet van de vele blessures waar Robben in zijn tijd bij Chelsea mee te maken kreeg. 'Robben zegt dat zijn return een 'grote fysieke uitdaging' wordt.' Marca, de krant die de Bedumer op de voet volgde in zijn tijd bij Real Madrid, kopt: 'Robben, sobre su vuelta al fútbol: "Lo hago por amor al Groningen' ('Robben, over zijn terugkeer in het voetbal: 'Ik doe het uit liefde voor Groningen'')

Ook L'Equipe heeft de nodige kolommen ingeruimd voor Robben. 'Nous n'en sommes pas encore là, mais on peut rêver' ('We zijn er nog niet, maar we mogen dromen').

Zelfs bij Bild konden ze niet bevroeden wat er zou gebeuren, ook niet toen Robben de afgelopen weken al verscheidene malen op het trainingsveld van Bayern München stond. 'Es ist das Comeback des Jahres!'

'Torna Robben!'

En dan is er natuurlijk nog de roze sportbijbel uit Italië. La Gazzetta dello Sport noemt de terugkeer van Robben een sensatie. 'Torna Robben! Vuole giocare la prossima stagione col Groningen' ('Robben is terug! Hij wil volgend seizoen voor Groningen spelen.')