FC Groningen onthult twee opvallende clausules in het contract van Arjen Robben

Hoewel FC Groningen en Arjen Robben niet willen ingaan op de hoogte van het salaris van de 36-jarige kersverse aanwinst, heeft technisch directeur Mark-Jan Fledderus wel wat losgelaten over een aantal bepalingen in zijn contract.

„Het gaat om een éénjarig contract, waarbij Arjan altijd het recht heeft de stekker eruit te trekken”, laat Fledderus weten in gesprek met FOX Sports. Mocht Robben dus vinden dat zijn rentree op de een of andere manier niet is wat hij er van tevoren van had gedacht, door bijvoorbeeld een blessure, dan behoudt hij zich dat recht voor.

De technisch directeur en voormalig speler van de club uit Groningen steekt verder de loftrompet af over Hans Robben, de vader van, die mee heeft gedacht over de vorm waarin het contract uiteindelijk is gegoten. „Je merkte echt dat het is om de club te helpen en niet om er financieel een slagje uit te slaan of wat dan ook.”

Betaling bij blessure

Over de hoogte van het salaris wil Fledderus niets kwijt. „Dat is ook helemaal niet belangrijk”, zei Robben daar gisteren zelf nog over tijdens zijn presentatie in het Euroborgstadion. „De onderhandelingen gingen heel snel en beide partijen zijn happy. Het is helemaal goed.”

Wel zegt Fledderus dat de flankspeler ‘een vast salaris’ krijgt en niet per wedstrijd wordt betaald. Zijdelings deed hij een andere opmerkelijke clausule in het contract van Robben uit de doeken. „Op het moment dat hij een periode geblesseerd is, hoeven we hem niet te betalen.”