Kijk hier hoe de directie van FC Groningen een 'roadtrip' maakte om Arjen Robben uit München op te halen

FC Groningen heeft videobeelden online gezet van de 'roadtrip' die de directeuren Wouter Gudde en Mark-Jan Fledderus op Hemelvaartsdag maakten naar München om Arjen Robben te verleiden tot een terugkeer.

Gudde en Fledderus hadden voor donderdag 21 mei een afspraak gemaakt met Bernadien, de vrouw van Robben. Ze reden in alle vroegte naar München en wisten de gestopte oud-topvoetballer daar te verleiden tot een rentree in het groen-wit van Groningen.

Op de beelden is onder meer te zien hoe Fledderus, met een geïmproviseerd mondkapje op, bij een tankstation twee bakkies koffie haalt. De technisch directeur van Groningen vertelde zondag tijdens de presentatie van Robben dat hij zich destijds niet bewust was van de strenge coronamaatregelen die in Duitsland golden. In plaats van met een verplicht mondkapje stapte hij met een kledingstuk voor zijn mond het tankstation binnen.

'We komen hem hier ophalen'

Fledderus en Gudde arriveerden rond het middaguur in Grünwald, het deel van München waar de familie Robben woont. "We komen hem hier ophalen voor het seizoen 2020-2021", zegt Fledderus vol vertrouwen in de video, terwijl ze door Grünwald rijden. Vijf uur later, na een goed gesprek met Robben, ging de Groningse directie terug naar huis.

"Vandaag, Hemelvaartsdag 2020, hebben wij een unieke stap gezet in de geschiedenis van FC Groningen", zegt Fledderus, terwijl ze langs het stadion van Robbens oude club Bayern München rijden. "Het gaat lukken, daarvan ben ik overtuigd. We zijn niet voor niets om half 5 opgestaan en vannacht pas om 12 uur thuis. Het is het allemaal waard als Arjen Robben straks weer in onze prachtige, groene kathedraal speelt."