Rood en huurders Woldring Locatie in Groningen in verzet tegen huurverhoging

Rood, de jongerenorganisatie van de SP, en bewoners van de Woldring Locatie roepen Woldring Verhuur op af te zien van de voorgenomen huurverhoging voor dit nieuwe wooncomplex aan de Friesestraatweg in Groningen.

Rood en huurders zijn vorige week langs de deuren van de Woldring Locatie gegaan om handtekeningen te verzamelen voor een brief waarin zij hun eisen kenbaar maken.

‘Ik vind het erg oneerlijk dat die huurverhoging doorgaat’, stelt huurder Rojhin Bazyan in eeen persbericht. ‘De huren zijn al erg hoog, veel dingen zijn niet af in het gebouw en er komen onzekere tijden aan met corona.’

Ruim honderd huurders ondertekenden de brief al. Meer gesprekken met bewoners volgen. ‘We wisten al wel dat er onvrede is bij de huurders van Woldring, maar zoveel positieve reacties op onze brief had ik niet verwacht’, stelt Rood-woordvoerder Jerom Maat in een persbericht.

‘Als ik Woldring was, zou ik eieren voor mijn geld kiezen als onze brief straks daar op de deurmat ligt. Zo’n grote groep huurders met zoveel energie zou ik niet tegen me willen hebben.’