Gedichten luisteren bij 200 fietsknooppunten in Stad en Ommeland met poëzie-app VERS

Fietsers kunnen in juli en augustus bij tweehonderd fietsknooppunten in Stad en Ommeland een gedicht beluisteren. Ze moeten daarvoor wel even de poëzie-app VERS downloaden. Noordwoord heeft 250 gedichten in deze app gezet.

Noordwoord deed dit speciaal voor het Festival op de fiets, een van de onderdelen van het alternatieve programma van Dichters in de Prinsentuin. De ingesproken gedichten zijn van alle zeventig deelnemende festivaldichters, van grootheden als Rutger Kopland en C.O. Jellema en van jonge dichters uit Groningen.

Zelf route samenstellen

Fietsers kunnen zelf hun route samenstellen. De app maakt gebruik van het fietsknooppuntennetwerk. Bij de knooppunten kunnen de fietsers via de app op de telefoon een gedicht beluisteren en lezen. Soms past het gedicht zelfs precies bij de locatie, zoals Het kerkje van Fransum van C.O. Jellema of Weg uit Zuidhorn van Remco Ekkers.

Prinsentuin

Ook in de eeuwenoude ommuurde Prinsentuin, onder normale omstandigheden de thuisbasis van Dichters in de Prinsentuin, is van elk van de zeventig festivaldichters een gedicht te beluisteren en te lezen via de VERS-app.

Noordwoord werkt voor dit project samen met de Interactive Culture Foundation (de makers van de VERS-app), Routebureau Groningen, Leesbar Laagland en het Poëziepaleis.

De gedichten zijn van 10 juli tot 1 september te beluisteren.