Rootsfestival TakeRoot in Groningen slaat vanwege corona een jaartje over

TakeRoot, het festival voor rootsmuziek en Americana in de Oosterpoort in Groningen slaat een jaar over. Vanwege de coronacrisis kan de organisatie de bezoeker het geambieerde 'best mogelijke festival' niet bieden.

Veel artiesten durven het niet aan om te touren vanwege het risico op een inreisverbod of quarantaines. De organisatie heeft daardoor voorlopig geen zicht op het vastleggen van acts.

De organisatie denkt dat het niet mogelijk is om in november een festival op poten te zetten met 'de beste gevestigde, hedendaagse en opkomende Amerikaanse muziek in een uitverkochte Oosterpoort.'

Voorbereidingen voor TakeRoot 2021 al begonnen

Daarom is besloten dat TakeRoot dit jaar niet gehouden wordt. Intussen werkt de organisatie al aan de editie voor 6 november 2021. De eerste namen van optredende artiesten worden dit najaar bekend gemaakt.

Liefhebbers van rootsmuziek zitten de komende tijd niet helemaal zonder. In de Oosterpoort staan concerten gepland van Damien Jurado, Pokey Lafarge, Gretchen Peters, The Secret Sisters en American Aquarium.