Groep 6 De Wegwijzer in Lang Leve de Muziek Show op NPO Zapp

Groep 6 van basisschool De Wegwijzer uit Groningen mag meedoen met Lang Leve de Muziek Show, het muzikale jeugdprogramma van AVROTROS.

Begin deze week deden 64 basisschoolklassen mee aan de audities voor deze muzikale show. De juryleden onder wie Jeangu Macrooy, Edsilia Rombley en TikTok-creator Sara Dol kozen de muzikale inzending van groep 6 van De Wegwijzer als beste uit de provincie Groningen.

Buddy Vedder, presentator van Lang Leve de Muziek Show, vertelde de klas in een videoboodschap dat zij haar provincie mag vertegenwoordigen.

Vanaf 31 oktober op zaterdagavond op NPO Zapp

Lang Leve de Muziek Show is vanaf 31 oktober om 18.25 uur te zien bij AVROTROS op NPO Zapp. In zeven afleveringen (op zaterdagavond) strijden basisschoolklassen om de titel Muzikaalste klas van Nederland.

Kerst Muziekgala 2020

Alle deelnemende klassen mogen bovendien optreden op het Kerst Muziekgala 2020, waarbij ook koningin Máxima aanwezig is. Zij is erevoorzitter van stichting Méér Muziek in de Klas. Deze stichting zet zich in voor structureel kwalitatief muziekonderwijs voor alle 1,6 miljoen basisschoolkinderen in Nederland.

Het gala is op 20 december te zien bij AVROTROS op NPO 1.