Donar haalt power forward Willem Brandwijk naar Groningen

Basketbalclub Donar heeft een nieuwe speler aangetrokken. De power forward Willem Brandwijk heeft een contract voor twee seizoenen getekend bij de Groningse club. Brandwijk is 24 jaar en 2.05 meter lang. Hij komt over van Rotterdam.

De in Voorburg geboren basketballer speelde speelde tot zijn zestiende jaar in Nederland bij Voorburg en Rijswijk. Daarna vertrok hij naar Amerika en ging naar highschool in New Hampshire. Vervolgens kwam hij terecht bij Siena (New York) en Indiana University van Pennsylvania. In de zomer van 2019 keerde hij terug naar Nederland en ging spelen in Rotterdam.

Donar de meest professionele club

Brandwijk heeft de naam een atletische speler op de ‘4 positie’ te zijn en is erg blij met zijn contract bij Donar. ,,Donar is de meest professionele club in Nederland en ik voel me vereerd om in Groningen te kunnen gaan spelen. Met het Nederlands team speelde ik in Martiniplaza en heb toen zelf ervaren wat zo’n geweldige sfeer met een speler doet.’’

Donar-coach Ivan Rudež: ,,Hij is een jong Nederlands talent met een enorme inzet en werklust, die energie en reboundkracht brengt. Bij Donar kan hij zich verder ontwikkelen en verbeteren; we zijn blij dat hij er bij is.’’

De selectie van Donar bestaat nu uit Thomas Koenis, Leon Williams, DaVonté Lacy, Jarred Ogungbemi-Jackson, Kjeld Zuidema, Nesta Agasi, Will Moreton, Sheyi Adetunji, Damjan Rudež en Willem Brandwijk.