‘Duotentoonstelling’ van Brigit van der Werff in atelier (en met) Henk Kraayenzank

GRONINGEN In de serie duotentoonstellingen 'Gasten' ontvangt Henk Kraayenzank vanaf 11 juli Brigit van der Werff.

Gevraagd naar steekwoorden die op haar werk van toepassing kunnen zijn zegt ze: 'Stories Connect-wereldblouses en borduursels gemaakt in Nepal, verbinden van de wereld in stof, tekenen, spelen, installeren, schilderen.'

Brigit van der Werff speelt inderdaad graag met de dingen: gebeurtenissen uit het dagelijks leven legt ze vast in snelle tekeningen, meestal met bijgekrabbeld commentaar. Het zijn verhaaltjes over vreugde en verdriet, verlangen, de draak steken met jezelf.

Foto's van werkstukjes die kinderen maken tijdens cursussen die ze geeft worden onderdeel van maffe tekeningen die ze op de iPad maakt. Die laat ze weer borduren in Nepal, waar ze ooit begon stukjes stof afkomstig uit alle windstreken aan elkaar te laten naaien tot blouses. Dat idee van de wereld verbinden in stof werd een langlopend project met als titel 'Stories Connect'. Zo vertelt Brigit van der Werff op verschillende manieren over de poëzie van het alledaagse, de vertedering, het lachwekkende en het bijzondere van de gewone dingen.

De tentoonstelling loopt tot 23 augustus en is geopend elke zaterdag en zondag van 13;00 tot 17;30 uur en op afspraak: telefoon 050-3135798. Beide kunstenaars zijn op zaterdag 11 en zondag 12 juli van 13.00 tot 17.30 uur aanwezig.

Atelier Henk Kraayenzank, Visserstraat 40 Groningen.