Politie arresteert twaalf verdachten in Drenthe en Groningen wegens diefstal van tientallen motoren en onderdelen

De politie heeft in de afgelopen maanden twaalf personen in de leeftijd van 19 tot 51 jaar uit Assen, Delfzijl en de gemeente Tynaarlo opgepakt die worden verdacht van inbraak en diefstal van tientallen motoren, crossmotoren en onderdelen.

Volgens politiewoordvoerder Anthony Hogeveen zitten vijf van hen nog vast. ,,Het gaat om de hoofdverdachten.”

De diefstallen vonden plaats in januari en februari. De motoren en bijbehorende onderdelen werden gestolen uit schuren en garages op verschillende locaties in de gemeente Assen en Aa en Hunze.

,,Naar aanleiding van die inbraken en diefstallen is de recherche een groot onderzoek gestart wat heeft geleid tot de aanhouding van twaalf personen. Meer arrestaties sluiten we niet uit. Het onderzoek is nog in volle gang.”

Verdachten gooiden motoren uit rijdende bus bij Emmen

Eind maart kwamen agenten drie verdachten - twee 20-jarige mannen uit Assen en een 17-jarige jongeman uit Delfzijl - toevallig op het spoor, toen zij ‘s nachts op de N391 tussen Emmen en Ter Apel een bestelbus zagen rijden die opviel vanwege vreemd rijgedrag. ,,Tijdens een volgactie werden uit de rijdende bus onderdelen en goederen gegooid. Later bleken deze gestolen te zijn.”

Vervolgens kreeg de politie nog eens negen verdachten in beeld na doorzoekingen in schuren en een pand in Assen.

Enkele van de twaalf aangehouden personen wordt tevens verdacht van diefstal en heling van elektrische fietsen en scooters in de provincie Drenthe in de afgelopen maanden.

Geen verband met gijzeling in Assen

Hogeveen zegt dat er geen verband bestaat tussen deze zaak en de arrestaties van vijf Assenaren vorige maand in verband met een gijzeling.