Late start drafseizoen op Drafbaan Stadspark

GRONINGEN De start van het drafseizoen in Groningen viel afgelopen zondag. Normaalgesproken ligt het hoogtepunt van het seizoen rond deze tijd met het verrijden van de Sweepstakes waarbij de beste tweejarige dravers het tegen elkaar opnemen.

Nu was er een bescheiden meeting met zeven koersen en nauwelijks publiek. Niet omdat er geen belangstelling was, maar vanwege de corona-maatregelen. Alleen eigenaren, sponsoren en leden van de drafvereniging mochten het terrein op. Het is goed mogelijk dat dit het laatste seizoen is voor de drafsport in Groningen. De gemeente Groningen (eigenaar van het terrein) wil de drafbaan gebruiken als evenemententerrein.

Volgens wethouder Inge Jongman (ChristenUnie) zou de drafsportvereniging aansluiting kunnen zoeken bij Westerkwartier Paardenkwartier. Op de drafbaan strijden verontwaardiging en hilariteit om voorrang om deze aanbeveling die in de ogen van de drafsportprofessionals en -liefhebbers getuigt van een flagrant gebrek aan inzicht in de sport en de sector. Jongman woonde nog nooit een meeting bij, maar dat heeft er ook mee te maken dat ze als CU-politica de zondagsrust in ere houdt.

De Groningse drafsportvereniging beraadt zich, met steun van de landelijke NDR op juridisch stappen. Intussen is ook een petitie gestart.