Veiligheidsregio Groningen wil regionale lockdown vermijden bij oplaaien corona: 'Het ligt niet voor de hand dat we hier direct een heel gebied zullen dichtgooien'

Het ligt bij een opleving van het coronavirus in Groningen niet voor de hand dat een groot deel van de provincie wordt afgesloten. Een gerichtere aanpak is logischer.

Dit zegt woordvoerder Natascha van ‘t Hooft, namens de Veiligheidsregio Groningen. ,,Denk dan bijvoorbeeld aan het tijdelijk sluiten van een locatie, of juist maatregelen die alleen een bepaalde doelgroep treffen”, aldus Van ‘t Hooft.

Uit het Veiligheidsberaad, het overleg van de voorzitters van de 25 Veiligheidsregio’s, kwam maandagavond naar voren dat burgemeesters zich scharen achter de aanpak van een lokale of regionale lockdown, zoals nu bijvoorbeeld gebeurt in delen van Spanje en Portugal.

'Het ligt niet voor de hand dat we direct een heel gebied dichtgooien'

,,Maar het ligt niet voor de hand dat we hier direct een heel gebied zullen dichtgooien”, zegt Van ‘t Hooft. ,,Daar zitten nog heel wat stappen voor. Het zal eerder maatwerk zijn, op basis van het coronadashboard en onderzoek naar besmettingen door de GGD en medisch advies. Wat is nodig en hoe kunnen we daar voor zorgen?”.