Beoogd Stadspark-partner Mojo in zwaar weer

GRONINGEN Concertorganisatie Mojo zit in zwaar weer. Het bedrijf dat grote festivals organiseert en wereldberoemde popsterren naar Nederland haalt, ontslaat een derde van het personeel.

Mojo wordt gezien als een belangrijke toekomstige partner bij de exploitatie van het Stadspark dat omgebouwd moet worden tot een terrein voor megafestivals en grote concerten.

Mojo ontslaat 43 van de 130 medewerkers. Door de coronacrisis is de markt voor grote evenementen en concert ingestort. Hulpmaatregelen lopen af, zicht op snelle versoepeling van het beleid ten aanzien van evenementen en grootschalige concerten is niet in zicht. Het bedrijf is daarom gedwongen tot een reorganisatie, meldt 3 voor 12.

Het gemeentebestuur van Groningen wil artiesten van wereldformaat naar het Stadspark halen. Een van de weinig bedrijven in Nederland die is gespecialiseerd is Mojo. In een onderzoek naar de haalbaarheid van het plan van het stadsbestuur wordt Mojo gezien als een onmisbare partner bij het laten slagen van de Groningse ambities.

Lees ook: Plan Stadspark berust op drijfzand.

Lees verder: Stadse Fratsen over het Stadspark.