SP wil dat burgemeester Schuiling van Groningen bij kabinet pleit voor meer financiële steun voor horeca

De SP-fractie in de gemeenteraad van Groningen vindt dat moet worden ingegrepen om te voorkomen dat in de horeca spanning ontstaat tussen financiële belangen en gezondheidsrisico’s. Ze roept burgemeester Koen Schuiling op bij het kabinet te pleiten voor extra financiële steun voor de horeca.

Volgens de socialisten zorgen financiële belangen voor een te grote spanning en druk op het naleven van de coronamaatregelen. Na maanden dicht te zijn geweest, staat het water bij - vaak kleinere - horecazaken aan de lippen. Dit leidt, stelt de SP, tot duivelse dilemma’s tussen financiële belangen en coronamaatregelen.

‘Oplossing is niet de coronamaatregelen te versoepelen’

‘Het handhaven van de coronamaatregelen betekent dat horecaondernemingen minder gasten kunnen ontvangen en dus minder inkomsten hebben’, stelt SP-fractievoorzitter Jimmy Dijk in een persbericht.

‘We zien en horen de problemen die horecaondernemingen hiermee hebben. De oplossing is niet om de coronamaatregelen ten koste van gezondheidsrisico’s te versoepelen, maar om bij het kabinet voor meer financiële steun te pleiten.’

Pleiten voor meer financiële steun

De SP stelt voor dat burgemeester Schuiling, samen met horecaondernemingen en Koninklijke Horeca Nederland, bij het kabinet gaat pleiten voor meer financiële steun. ‘Wat de KLM kan, moeten de Groningse horeca en burgemeester samen veel beter kunnen’, meent Dijk.