‘Volgend jaar weer naar Suikeruniecamping!’

GRONINGEN/HOOGEZAND Drie dagen stonden er tenten bij het podium van Paradigm op het Suikerunieterrein. ,,Het was echt ontzettend leuk”, zegt een van de moeders die twee nachten op een matras in een tent hebben geslapen. ,,Maar dan groter, zodat nog meer ouders en kinderen hier van kunnen profiteren.”

Maandag ging de camping open voor ouders en kinderen waar thuis de middelen ontbreken om op vakantie te gaan. Rond een zandbak staan twintig tenten. De ouders zijn op woensdagochtend druk met inpakken. De meeste kinderen hebben een yogales in het ‘bos’ verderop. Sommige kinderen helpen enthousiast mee met het leegdrukken van de luchtbedden en het verzamelen van het speelgoed.

De camping was bedoeld voor minimagezinnen uit De Hoogte, de Indische Buurt en de Korrewegwijk, maar de campinggasten komen van verder. Alexander woont in Lewenborg en heeft hier met zijn dochter gelogeerd. ,,Mijn vrouw is nog thuis”, zegt hij. Bewuste actie. ,,Mijn dochter hangt erg aan mijn vrouw. Op deze manier kon ik een keer wat met haar doen.”Het heeft fantastisch uitgepakt. ,,Ze bloeit hier helemaal op. Maandag hing ze alleen maar aan mijn been, maar nu heeft ze vriendjes en doet ze vanalles. Ik heb haar vanochtend amper gezien.”

De zoon van Sharon heeft zich de afgelopen dagen kostelijk vermaakt en Sharon ook. ,,We hebben een ritje gemaakt op een trike, er was een bingo, een speurtocht, noem het maar op. Maar toen ik vroeg aan mijn zoontje wat hij het leukst vond, zei hij: ‘de glijbaan’. Die hebben we thuis ook...”

Anita Bats uit Hoogezand heeft ook op de camping gelogeerd met haar kinderen en de kinderen van haar vriendinnen Angelitha en Roxanne. Een gezellige bende bijelkaar. Bats had zelf jarenlang een uitkering, maar werkt nu als ervaringsdeskundige bij de gemeente Midden-Groningen. De dagen op de camping waren inspirerend voor haar. ,,Zoiets zouden we bij ons in de gemeente ook moeten hebben. Het was echt heel erg geslaagd.”

Door Bram Hulzebos