Politie slaat peperdure supercar kapot met wapenstok en bevrijdt husky uit bloedhete bolide (en bekijk de beelden hier)

Politieagenten hebben vrijdagmiddag op de parkeerplaats van bouwmarkt Hornbach in Groningen met een wapenstok een raampje ingeslagen van een zogeheten supercar, een BMW i8. Reden: in de volledig afgesloten auto zat een husky, een poolhond.

Foto: 112 Groningen

De politie was gealarmeerd door medewerkers van de bouwmarkt. Zij hadden geconstateerd dat een hond in de auto zat. ,,De collega’s hebben, gelet op de warmte, gemeend de ruit te moeten inslaan”, zegt politiewoordvoerder Robert-Jan Valkema.

Hond in goede gezondheid

Nadat de zijruit was geforceerd, kon de hond uit de auto worden gehaald. Het beestje verkeerde ogenschijnlijk in goede gezondheid.

Valkema: ,,De eigenaar van de auto heeft zich inmiddels gemeld. De collega’s hebben een ernstig gesprek met hem gevoerd.”

Geruisloze airco aan?

Volgens een fotograaf ter plaatse verkondigde de eigenaar van de auto dat de airco aan was. Geruisloos welteverstaan, de BMW i8 is een elektrische auto.

Medewerkers van de Hornbach hebben de temperatuur in de auto echter twee keer gemeten, aldus de fotograaf. De auto is een BMW i8 Roadster, wat betekent dat het dak open kan. Via een opening tussen het dak en het raam staken ze een thermometer naar binnen. De uitkomst waren temperaturen van 43 en 50 graden.