Drie tips om doorschijnen van overhemden te voorkomen

Aangeboden door: Mouwlengte7.com

Behoor jij tot het overgrote deel van de West-Europese mannen die een T-shirt onder het overhemd dragen? Dan heb jij daar waarschijnlijk je redenen voor: tegen de kou, het transpireren of tegen zweetvlekken…

Wanneer je een shirt onder je witte overhemd of witte overhemd met extra lange mouw draagt, is het echter belangrijk om het doorschijnen te voorkomen. Met deze drie handige tips leggen we uit hoe je dat precies kan doen.

1. Draag een T-shirt met de juiste kleur

De kleur is heel belangrijk. Met name de kleur van het T-shirt dat je onder je overhemd draagt. De meeste mannen gaan steevast voor een wit T-shirt, maar eigenlijk is dat een foute keuze. Wanneer je wit onder wit draagt, contrasteert dat immers niet. Het versterkt de kleur alleen maar. Doe maar eens de test: draag je een wit T-shirt onder een wit overhemd, dan zal je gegarandeerd de mouwen van het T-shirt zien. Kies dus beter voor een T-shirt dat past bij je huidskleur of voor een grijs exemplaar. Je zal het T-shirt nauwelijks nog zien.

2. Ga voor een overhemd met de juiste stof

De kwaliteit van de stof van het overhemd is ook van belang. Overhemden van een betere kwaliteit hebben immers een fijnere weving. Profuomo Sky Blue, John Miller, Strenström, Cavallaro en Cavallaro mouwlengte 7. Het zijn allemaal merken waarvoor je iets meer neertelt, maar je ziet meteen het verschil in kwaliteit: de stof voelt fijner aan en is dikker. Dit komt omdat er meer draden per inch gebruikt worden. Het grote, aangename gevolg is dat het overhemd minder doorschijnt. Het fijnst om te dragen zijn overhemden die voor 100% van katoen gemaakt zijn.

3. Een dikkere weving maakt je overhemd minder doorschijnend

Naast de stof, is ook de weving een belangrijke factor in hoe doorschijnbaar je overhemd is. We kunnen de wevingen verdelen in drie fundamentele soorten.

  • Poplin weving: Dit soort weving zorgt voor een glanzend en strak overhemd. Ideaal voor de zakenwereld dus. De poplin weving is over het algemeen nauw en fijn, wat het een ideaal overhemd voor bij warmer weer maakt. Nadeel is echter dat de poplin weving vrij dun is, waardoor het overhemd veelal wat kan doorschijnen als je er een T-shirt onder draagt.
  • Twill weving: Draag je ook tijdens de koelere herfstdagen of in de winter graag een overhemd? Dan moet je minstens een paar overhemden met een twill weving in je kast hangen hebben. Je herkent ze doorgaans aan de zichtbare, diagonale lijnen. Twill-overhemden zijn sterk en slijtvast, maar toch voelt de stof zacht en fijn aan. Bijkomend voordeel is dat een overhemd met een twill weving minder doorschijnt dan een poplin weving. Ideaal dus om er een T-shirt onder te dragen.
  • Oxford weving: Hou je eerder van een sportieve uitstraling? Dan is de oxford weving het overwegen waard. Overhemden met een oxford weving zijn te herkennen aan het ruitpatroon. Dit soort wevingen zijn heel sterk en slijtvast. Bovendien is de oxford weving het dikste soort weving en schijnt het dus het minst door.