Share The Journey toont ondernemend vluchtelingen talent in Der Aa-kerk

GRONINGEN Op de Werelddag voor Migranten en Vluchtelingen, vrijdag 25 september, vertellen dirigent en koorleden van het Groningse New Life Choir met andere ondernemende vluchtelingen in het noorden hun boodschap op Share the Journey in de Der Aa-kerk van Groningen.

Vluchtelingen uit alle delen van de wereld bouwen met succes aan een nieuw leven als musici, ondernemers en werknemers in Nederland. Van het New Life Choir ging in 2019 op Facebook een videoclip viraal. Het koor bracht een eigen versie van ‘Mag ik dan bij jou’, het bekende nummer van Claudia de Breij.

Syrische vluchtelingen

In 2015 is het koor opgericht door Syrische vluchtelingen die elkaar ontmoetten in de opvang van asielzoekers in Groningen. Ze worden geleid door het muzikaal talentvolle echtpaar Karoun Baghboudarian (celliste en repetitor) en Rani Elias (trompettist en koordirigent) dat ook optreedt op Share The Journey.

,,Wij laten een positieve boodschap horen. Als vluchtelingen willen we een steentje bijdragen aan de maatschappij en Nederland bedanken voor haar gastvrijheid’’, zegt koorlid en leraar Engels Mohamad Abdul Rahim. ,,Stuk voor stuk hebben we een verhaal over wat we moesten doorstaan door de verschrikkelijke oorlog. Maar we kijken vooruit en zijn volop bezig onze weg te vinden in onze nieuwe maatschappij.”

De interkerkelijke manifestatie Share the Journey is georganiseerd door hulporganisatie Cordaid en het bisdom Groningen-Leeuwarden. Bisschop Ron van den Hout is een van de gastsprekers. Toegang is vrij.

Aanmelden voor Share The Journey in de A-kerk kan via: www.cordaid.nl/Groningen.