Jumbo’s kleden kinderen van kledingbank Maxima Stad

GRONINGEN Kledingbank MAXIMA Stad kreeg afgelopen week het mooie bericht dat klanten en medewerkers van Jumbo Oosterpark, Jumbo Wilhelminakade en Jumbo Foodmarkt (Euroborg) maar liefst 1600 euro voor haar ingezameld hebben.

Dat worden weer veel blije kindergezichten want Maxima gaat er vooral kinderkleding voor kopen. Het geld werd ingezameld via de Stichting Maripaan Teaming, het goede doelen project van de Maripaan Groep die 14 Jumbo supermarkten in het noorden van het land exploiteert.

Voedselbank

Bij Kledingbank Maxima kunnen klanten van de Voedselbank gratis goede en mooie kleding ophalen. Er wordt veel kleding ingebracht maar voor kinderen moet er vaak nog extra kleding worden bijgekocht.

Bij de Jumbo-filialen werd in augustus en september geld ingezameld door de Stichting Maripaan Teaming. Medewerkers konden 1 euro van hun periode salaris "inleggen" en volgens Riwka Papo van Maripaan doen ook de jonge medewerkers hier altijd heel enthousiast aan mee. Verder werd geld ingezameld via donaties van klanten (lege flessen bonnen). Ook dat werd blijkbaar veel gedaan want de eindstand is maar liefst ruim 1600 euro.