Films kijken en zelf aan de slag bij Taartrovers in Forum Groningen

GRONINGEN Het Taartrovers Film Festival is aankomende zaterdag en zondag in Forum Groningen. En het beloven twee vrolijke festivaldagen te worden vol korte filmvoorstellingen voor kinderen van twee tot negen jaar.

Bij Taartrovers kijk je niet alleen film, maar ga je ook zelf aan de slag. Met een toegangskaartje kunnen alle kinderen na afloop van de film naar de Speeltuin van de Verbeelding. Dit is een speels en kunstzinnig vormgegeven studio met installaties die alle zintuigen prikkelt – ga op onderzoek en speel met licht en projectie, dans en silhouetten, knopen en draden, beeld in beweging en bak geurige wolkenbroodjes.

Films

Er draaien lange en korte, spannende en grappige, ontroerende, en ook experimentele films. Deze laten je met andere ogen kijken naar de wereld om je heen en waren nog niet eerder in de bioscoop te zien. Kleine Vogel is een frisse, sobere slapstick in animatie met veel oog voor detail. Droomwolken belicht de tijd tussen wakker zijn en slapen. In de kinderdocu Aatos en de wereld laten drie jonge kinderen uit Brussel zien hoe mooi het is om samen te leven met zoveel verschillende culturen, zonder in hokjes te moeten denken. Vanwege de feestelijke opening van de tentoonstelling van The Art of Aardman in Forum zien we Shaun het Schaap in een vrolijke compilatie van korte films.

Een filmticket is inclusief de toegang tot de Speeltuin van de Verbeelding. Waar kinderen na afloop van de film heerlijk een uur mogen spelen en ontdekken. Tickets koop je online via forum.nl/taartrovers

Zaterdag 19 en zondag 20 september Forum Groningen, Nieuwe Markt 1 Groningen