Volg duurzame demohuizen Paddepoel (van Grunneger Power en MAKING-CITY) op social media

GRONINGEN In de zomer van 2019 konden bewoners zich aanmelden als duurzaam demohuis in het EU-project MAKING-CITY, daarin werken Gemeente Groningen en Grunneger Power aan een energiepositieve wijk.

Bewoners en belangstellenden kunnen het project vanaf nu volgen op Social Media.

Achttien huishoudens reageerden op die oproep, en uiteindelijk zijn er drie gezinnen die het project ingaan als demohuis: in de Neptunusstraat, Grote Beerstraat en Zuiderkruislaan. Uitdaging voor de bewoners en voor het MAKING-CITY projectteam is om in de praktijk te laten zien wat er mogelijk is om een bestaand huis in de wijk grondig te verduurzamen.

Doel van het project, dat naast gezinswoningen ook twee jongerenflats in Paddepoel en de Energy Academy Europe op Zernike omvat, is om de wijk energiepositief te maken door de juiste combinatie van nieuw beleid, financieringsmogelijkheden en innovatieve verduurzaming. Energiepositief wil zeggen: dat er meer energie wordt opgewekt dan verbruikt.

Wat is de (meter)stand?

Bij de deelnemers zijn meetkastjes geïnstalleerd om hun huidige verbruik te meten en dat straks te kunnen vergelijken. Daarnaast is voor elk huis een technisch rapport opgesteld met daarin verschillende scenario’s voor verduurzamende maatregelen, van zonnepanelen ingebouwd in een veranda tot en met een superstille luchtwarmtepomp zonder buitenunit en CO2-gestuurde ventilatie. De eerste gesprekken met installateurs zijn achter de rug, en als het een beetje mee zit worden dit najaar de eerste innovatieve maatregelen geïnstalleerd!

Meekijken op Facebook

Wil je graag meer weten over het project MAKING-CITY in Paddepoel? Hebe je zelf plannen om met je huis aan de slag te gaan? Neem dan eens een kijkje op de nieuwe facebookpagina https://www.facebook.com/MakingCityDemohuizenPaddepoel/ met foto’s, filmpjes en interviews met de bewoners.