Nieuw Hollands knipwerk ‘Kiosk Diamantpark’ van Marius de Schaar (Raamgalerie De Prachtvink Vinkhuizen)

GRONINGEN Marius de Schaar, kunstenaar uit Vinkhuizen, exposeert van 1 tot en met 30 november een knipwerk in zwart papier ‘Kiosk Diamantpark’ in raamgalerie ‘De Prachtvink’ bij winkelcentrum Vinkhuizen

‘Kiosk Diamantpark’ is een knipwerk van 30 x 30 cm in zwart papier. Op 1 juni 2020 ging in het Diamantpark te Vinkhuizen, een koffiekiosk gevestigd in een zeecontainer open. De kiosk is een buurtinitiatief gerund door vrijwilligers. Deze zomer bleek de kiosk een groot succes en een welkome afleiding in de coronaperikelen. Helaas moest de kiosk medio oktober sluiten, juist vanwege de tweede coronagolf. Marius de Schaar heeft de kiosk vastgelegd op een mooie zomerse dag. Een gezellig, maar niet te druk samenzijn met koffie of een ijsje. De trouwe kioskkat mocht natuurlijk niet ontbreken.

Marius de Schaar is knipkunstenaar sinds 2009. Hij maakt Nieuw Hollands knipwerk. Zijn onderwerpen haalt hij graag uit zijn directe omgeving, van tandpasta tot vuilnisbak. Speciale interesse heeft Marius in de architectuur van Nederland. Hij legt graag gebouwen vast met zijn schaar, van kerk tot flat. Marius de Schaar heeft geëxposeerd in verschillende galerieën en musea, waaronder het Rijksmuseum. Zijn werk is opgenomen in diverse privé-collecties.

De raamgalerie is een expositieruimte die alleen van buiten te bezichtigen is, maar dan wel 24 uur per dag, zeven dagen per week. Tot 23.00 uur is de galerie verlicht.

Elke maand wordt er een nieuw kunstwerk van een kunstenaar tentoongesteld.

Adres: Platinalaan 505a, 9743 GZ Groningen.

Meer informatie op prachtvink.blogspot.nl