Stadspartij wil opheldering over ‘verbazingwekkend’ interview over Stadspark

GRONINGEN De Stadspartij wil opheldering van GroenLinks-wethouder Glimina Chakor over het ‘verbazingwekkende’ interview dat ze gaf aan De Gezinsbode over het Stadspark. De partij dient schriftelijke vragen in bij het stadsbestuur.

De wethouder werd geïnterviewd over de plannen om van de Drafbaan Stadspark het groenste mega-evenemententerrein van Nederland te maken. Op de drafbaan mag twaalf keer per jaar veel lawaai gemaakt worden. Ook kwam haar wens om buiten de drafbaan nog eens twaalf van die ‘herriedagen’ toe te staan in het Stadspark ter sprake. Ze verwijst daarbij naar een gemeentelijke 12-dagenregel die dit mogelijk zou maken.

De Stadspartij wil weten hoe deze 12-dagenregel zich verhoudt tot een uitspraak van de Raad van State die stelt dat deze regel geen deel uitmaakt van het bestemmingsplan. Het bestemmingsplan geeft aan het Stadspark (buiten de drafbaan) de bestemming ‘groen’ heeft. In grote evenementen voorziet het bestemmingsplan voor het Stadspark (buiten de drafbaan) niet. Er zou dus voor iedere feestje buiten de drafbaan een (uitgebreide) omgevingsvergunning afgegeven moeten worden.

Wethouder Glimina Chakor stelt verder in het interview dat organisatoren miljoenen durven te investeren in de regio. De Stadspartij vraagt zich af op basis van welke feiten de wethouder deze conclusie trekt.

Om de ambitie met de drafbaan Stadspark waar te kunnen maken, werd het contract met de drafsport opgezegd. Daarmee kwam een eind aan een oude Groninger traditie van paardenkoersen in het Stadspark. De Stadspartij wil opheldering van de wethouder over haar opmerking in het interview dat ‘we de drafbaan nooit goed hebben onderhouden’. ‘Geeft de gemeente hiermee toe dat er onvoldoende geld is geïnvesteerd in en rond de drafbaan?’

Bram Hulzebos