Groen is het nieuwe wit

Aangeboden door: sweetlivingshop.nl

De natuur is terug in ons interieur. Zetten we in de jaren zeventig onze vensterbanken vol met alle mogelijke kleine plantjes en cactussen, anno nu treffen we eveneens met groen gevulde interieurs. Maar dit keer gaat dat verder dan planten alleen.

De planten zijn groter dan die we in de jaren zeventig ons huis binnen haalden. Ze worden in groepjes op verschillende hoogten bij elkaar gezet. En dat is het niet het enige ‘groen’ wat we tegenkomen. We zien het in bredere zin ook terugkomen in het materiaal waar onze meubels van gemaakt zijn. Duurzaam riet en rotan doen het goed en het matcht geweldig mooi met al het zuurstofrijke groen in de vensterbank en op rotankrukjes.

Behalve stoelen zien we ook rotan en rieten vloerlampen en dito manden in ons interieur verschijnen. Je kunt daarvoor goed terecht bij Woonwinkel Sweetlivingshop.nl. Deze shop heeft goed begrepen waar het om gaat, want niet alleen het meubilair haalt de natuur onze woningen binnen, ook de afbeeldingen die het biedt om aan de wand te hangen zijn voorzien van foto’s waarop de natuur in al zijn pracht te zien is. Denk aan strandgezichten, afbeeldingen van dieren en bloemen. Op die manier halen we het buiten naar binnen en is wit allang niet meer het uitgangspunt.

Rust in het interieur met natuurlijke materialen

En ondanks dat kleur ons interieur binnendringt, blijft het een rustige uitstraling hebben. Dat is nu juist de kracht van meubels van natuurlijke materialen en wanddecoratie dat ons direct een blik op de natuur biedt. Rust door middel van ‘groen’ in het interieur is het nieuwe wit geworden.

Of we dat nu aanpakken met een rustige kleur groen op de muur, een afbeelding uit de natuur of rieten meubilair. Het is altijd die serene sfeer die het ‘m doet en die je bereikt met een inrichting waarbij natuurtinten de boventoon voeren.

Opvallend detail: muurcirkels. Die kunnen we hier niet ongenoemd laten. Het zijn afbeeldingen van dieren, bloemen of een strandgezicht afgedrukt op ronde cirkels van kunststof. Een eyecatcher in het interieur, maar nooit schreeuwerig en daardoor past het naadloos aan op de natuurlijke inrichting die ons momenteel goed doet in deze onzekere verwarrende tijd. Rust dus.