Naar huis met een zakje bloembollen

GRONINGEN Paddepoel moet een stukje groener. Of nou ja, groener: kleuriger vooral. Daarom zat de Paddepoelster ‘groene ambassadeur’ Syt Bakker-Palma zaterdag achter een tafeltje in winkelcentrum Paddepoel om zakjes met bloembollen uit te delen.

Exclusief voor inwoners van Paddepoel. Adri Schoonbergen komt met een door het mondkapje beslagen bril binnen. Ze heeft wel belang bij een zakje gratis bloembollen. ,,Zoek maar een zakje uit, deze is is met tulpen en hyacinten.”

,,O, doe die maar, daar gaat het lekker van ruiken”, zegt Adri Schoonbergen.

Syt zet zich voluit in voor een groenere wijk. Mensen die hulp of advies nodig hebben bij de inrichting van hun tuin kunnen bij haar terecht. ,,Ik werk samen met een hovenier en wij kijken dan wat de mogelijkheden zijn. Bijvoorbeeld als mensen een vogelvriendelijke tuin willen. We leggen ook uit waarom je een gelderse roos kunt planten en wanneer kornoelje. Op die manier proberen we de mensen te helpen.”

Vooralsnog druppelt het rustig voort op het bloembollenuitdeelpunt in Paddepoel. Komend voorjaar moet Paddepoel er nog kleuriger uitzien dan anders.