Ganzen leggen verkeer Verlengde Hereweg plat

GRONINGEN Villa Gelria, het monumentale pand aan de Verlengde Hereweg wordt bewaakt door een koppel ganzen. Ganzen kunnen bij onraad meer herrie maken dan het meest hysterische auto-alarm en als ze kwaad zijn, zijn ze met z’n allen gevaarlijker dan een Mechelse herder.

De ganzen knabbelen doorgaans tevreden aan het gras rond de villa, maar kennelijk hebben ze vernomen dat het gras aan de overkant van de Verlengde Hereweg groener is. Een misvatting die in z’n algemeenheid natuurlijk al voor veel ellende kan zorgen. Ook aan de Verlengde Hereweg zorgt deze misvattting voor ongerief. Overigens niet voor de ganzen, maar voor de andere verkeersdeelnemers. Want inderdaad, de ganzen nemen met souvereine minachting voor de regels ook deel aan het verkeer. Rood licht? Nooit gezien. Aanstormende auto’s? Die kunnen wel even een noodstop maken. Onbekommerd steken de ganzen op gezette tijden de weg over richting het groenere gras aan de Goeman Borgesiuslaan.

Bij de Dierenambulance wordt een zeker Suus er horendol van. Ze heeft een wanhopige hartenkreet op het hek van de villa geplakt: ‘Mochten de ganzen gevaarlijk op de weg lopen, politie bellen, niet de Dierenambulance’.