‘Hebben jullie een lieve juf?’

GRONINGEN Zelden zal een zaal vol kleuters zich zo gedisciplineerd en lief en tegelijkertijd enthousiast hebben gedragen als de kleuters van de Groninger Schoolvereniging (GSV) op vrijdagochtend.

Er is natuurlijk maar een man die dat voorelkaar krijgt en dat is Sinterklaas zelf. De Goedheiligman was vrijdagochtend op bezoek bij de onderbouw van de GSV. ,,Hebben jullie een lieve juf”, informeerde de grijsaard uit Spanje met zijn kenmerkende diepe stem, terwijl hij met zijn gehandschoende hand zijn baard wat in model bracht - alsof hij bang was dat die er af zou vallen. ,,Jaaaaa Sinterklaas”, klonk het uit dik honderd kinderkeeltjes.

,,Enne Sinterklaas”, riep een van de dapperste kleuters: ,,We hebben ook een tekening voor u gemaakt.”

De Piet van Sinterklaas sprong lenig van het podium om de tekening in ontvangst te nemen. ,,Nee”, zei de kleuter geschrokken, ,,die hebben we natuurlijk opgestuurd!”

Och ja, dom van Piet. Die tekening zit natuurlijk tussen al die andere tekeningen die vanuit het hele land verstuurd zijn. Gelukkig werkt de pianopiet het misverstand soepeltjes weg door de Pietensamba in te zetten. En daar springen de kleuters op om het liedje te zingen en het dansje te doen. Sinterklaas drukt zijn baard nog een keer onopvallend tegen zijn wang. Hij geniet zichtbaar van het enorme feest.

Door Bram Hulzebos