Geen kuzzjes, maar Pepernotenfabriek blijft wel langer open

GRONINGEN Dat is even slikken voor de liefhebber van volzoete zaligheden met een krokant korstje: geen negerz... kuzzjes dit jaar bij de Pepernotenfabriek!

Ze zouden na de Sinterklaas komen, maar Miranda Babtist van de Pepernotenfabriek legt uit dat het dit jaar vanwege corona niet helemaal handig is om etenswaar los te verkopen. Dus liggen de schappen vol met pepernoten, amandelen in een verrukkelijk jasje, noten in chocolade en aanverwante lekkernijen in zakjes.

De jaarlijks terugkerende popupwinkel is dit jaar met twee filialen in de stad: een aan de Vismarkt en een op de hoek van de Heerestraat met het Zuiderdiep. Het filiaal aan de Vismarkt sluit binnenkort. ,,Maar de winkel aan de Heerestraat blijft, na een korte winterbreak tot mei ongeveer geopend.”

En dat is natuurlijk volkomen logisch! Want we krijgen straks Valentijn nog, de dag waarop je je liefje wilt verrassen met een suikerhart van epische proporties en daarna hebben we Pasen: een eetfeest bij uitstek, zo na de vastentijd. En mocht je na de jaarwisseling zin houden in zo nu en dan een pepernoot of een stuk speculaas of andere koeken die het hart verheffen, loop dan niet stilletje het kraampje voorbij van Leo Otten op de Vismarkt. Hij verkoopt het hele jaar pepernoten en lariekoeken en speculanten.