Welke mouwlengtes heeft een overhemd?

Aangeboden door: heerenzaak.nl

Het wordt vaak als lastig ervaren om de juiste mouwlengte van een overhemd uit te kiezen. Er zijn namelijk verschillende mouwlengtes te vinden in het land der overhemden. Meer hierover vind je in dit artikel. Over het algemeen wordt je lengte als uitgangspunt genomen en op basis hiervan wordt de mouwlengte bepaald.

Mannen kleiner dan 175 cm dragen vaak een heren overhemd met mouwlengte 5, mannen tussen 175 cm en 185 cm hebben vaak mouwlengte 6 en mannen die groter zijn dan 185 cm wordt mouwlengte 7 aangeraden. Benieuwd naar hoe je de juiste mouwlengte bepaalt en waarom mouwlengtes verschillend zijn? Lees je hier!

Waarom zijn er verschillende mouwlengtes?

Elke maat heeft vaak een eigen mouwlengte. Een overhemd met maat 39 heeft vaak kortere mouwen dan maat 43. De lengtes kunnen dus variëren per maat, maar ook per merk. Bedenk dus voor dat je een overhemd koopt wat je maat is en welk merk je graag draagt. De reden dat mouwlengtes veranderen per maat en merk ligt voor de hand: iedere man is anders en heeft een andere lengte. Merken werken daarnaast ook internationaal.

Mouwlengtes in Nederland kunnen anders zijn dan bijvoorbeeld Spanje. Het gemiddelde van alle landen is genomen en daarmee is de perfecte mouwlengte bepaald. Vaak is deze mouwlengte te kort voor de Nederlandse man. Nederlanders zijn gemiddeld het langst van de hele wereld. De standaard mouwlengte ligt normaal gesproken op 65 cm. Nederlandse merken hanteren een gemiddelde lengte van 67,5 cm. Het verschil bedraagt 2,5 cm.

Welke mouwlengtes zijn er?

De verschillende mouwlengtes kun je herkennen aan de cijfers 5, 6 of 7. Hieronder zijn de mouwlengtes toegelicht;

Mouwlengte 5

De overhemden met mouwlengte 5 worden over het algemeen het minst gemaakt. Dit komt omdat er weinig mannen zijn met een armlengte tussen 50 en 59 centimeter. Gemiddeld is 10% van de Nederlandse bevolking kleiner dan 175 cm. Om deze reden hebben voornamelijk Nederlandse overhemden producenten geen overhemden in mouwlengte 5. Overhemden met mouwlengte 5 hebben een lengte tussen de 50 en 59 centimeter, waarbij een lengte van 58 en 59 centimeter het meest voorkomt.

Mouwlengte 6

Mouwlengte 6 komt overduidelijk het meest voor. Het wordt ook wel de standaard maat genoemd. Deze mouwlengte is geschikt voor de man met een lengte tussen 175 centimeter tot en met 185 centimeter. De meeste merken gebruiken mouwlengte 6 voor de standaard overhemden. Het betekent dat de mouwlengte tussen de 60 centimeter en 69 centimeter ligt. Ben op zoek naar een nieuw overhemd met de standaard mouwlengte? Kijk dan eens bij de heren overhemden op heerenzaak.nl. Heren kleding specialist van Nederland en België

Mouwlengte 7

De langere mannen hebben vooral baat bij mouwlengte 7 overhemden. Dit zijn overhemden die net iets langer zijn dan mouwlengte 6 overhemden. Perfect voor de Nederlandse man, aangezien de Nederlandse man lang is ten opzicht van andere Westerse landen. Een overhemd met mouwlengte 7 is tussen de 70 en 79 centimeter lang. Twijfel je of je mouwlengte 7 nodig hebt? Houd je armen dan in een hoek van 90 graden als je een mouwlengte 6 overhemd draagt. Als je polsen bloot liggen weet je dat je mouwlengte 7 nodig hebt.

Hoe weet je welke mouwlengte je hebt?

Het is lastig te bepalen welke mouwlengte je nodig hebt voor je overhemd. Het is goed jezelf op te meten voordat je een overhemd aanschaft. Het zal teleurstelling voorkomen wanneer het shirt niet goed past als je het thuis gestuurd krijgt. Gebruik een meetlint om de afstand van je schouder tot aan je pols op te meten. Bekijk hieronder welke lengte je nodig hebt!

  • Lengte < 59 - Mouwlengte 5 (10% v/d mannen)
  • Lengte 60 - 69 - Mouwlengte 6 (60% v/d mannen)
  • Lengte 70 > - 2.10m - Mouwlengte 7 (30% v/d mannen)
  • Daarboven - Mouwlengte 8 of 9

Koop een heren overhemd online

Het is goed te kijken naar de mouwlengte wanneer je een overhemd aanschaft. Merken hanteren mouwlengtes die verschillend zijn per persoon. Heb je advies nodig over je mouwlengte? Vraag dan gerust om advies bij een herenkleding speciaalzaak, zoals de heerenzaak.nl.