Poloshirts: chique?

Aangeboden door: poloshop.com

Poloshirts. Waarschijnlijk een de meest veelzijdige kledingstukken ter wereld. Elke man heeft een aantal poloshirts in zijn kast liggen. Het fijne aan een polo is dat je het shirt eindeloos kunt combineren. Denk eens aan een groen poloshirt boven een chino of een net wit poloshirt op een pantalon.

Er gelden echter wel een paar regels om een poloshirt chique te dragen. Benieuwd naar de etiquette? Lees snel verder voor de beste tips!

De beste pasvorm

Allereerst is de pasvorm van belang. Wat je niet wilt is een te wijd zittend poloshirt wanneer je het gebruikt voor een chique gelegenheid. Het poloshirt hoort een beetje getailleerd te zijn, maar niet te strak. Daarnaast is het van belang te kiezen voor de juiste lengte. De juiste lengte is als het poloshirt tot halverwege de gulp van je broek loopt. Houd tot slot rekening met de juiste mouwlengte. Het mooiste is als de mouwen tot halverwege de bicep vallen.

Materiaal poloshirts

Poloshirts worden gemaakt van verschillende materialen. Sommigen worden gemaakt voor het dagelijks leven, maar er zijn ook speciale poloshirts voor sporters. De polo is gemaakt van 100% katoen en is ideaal voor het dagelijks leven. Voor het sporten is het van belang dat de poloshirts goed ademen. Daarom wordt de polo gebreid in plaats van geweven.

Tips voor een chique polo

Je kunt een poloshirt dus overal op dragen. Zelfs James Bond droeg een poloshirt in een paar films. Naast de juiste pasvorm en materialen gelden nog andere regels om jouw outfit met een poloshirt chique te maken.

  • Voorkom té grote logo's. Er lijkt een trend te ontstaan om zoveel mogelijk logo's te plakken op een poloshirt. Ralph Lauren was de eerste die meer kleuren en logo's toevoegde. Een klein en ontwikkeld logo, zoals de poloshirts van GANT.
  • Draag een poloshirt niet onder een blazer (casual jasje). Draag dan een overhemd.
  • Poloshirt in je broek? Het is moeilijk om definitief een regel op te stellen. Het advies luidt als volgt: draag je een korte broek dan mag een polo over je broek komen. Met lange broeken is het wel netjes om de polo in je broek te steken
  • Draag nooit een ondershirt onder een polo. Een goed ontworpen polo is strak, maar niet te strak en goed getailleerd voor je lichaam. Een shirt onder je polo kruipt bijna altijd omhoog of komt onder je mouwen uit.
  • Licht getailleerd. Er dient voldoende ruimte zijn rond je biceps van 1-2 vingers. Als er meer ruimte is, dan kies je een kleiner maatje. Houdt er wel rekening mee dat 100% katoenen polo's stevig kunnen krimpen en wel zo'n 5-8%. Een polo draag je licht getailleerd.

Geïnteresseerd in een nieuwe polo?

Ben na het lezen van dit artikel geïnteresseerd in een nieuwe poloshirt heren? Kijk dan eens op de website poloshop.com. Een volledige collectie merken en poloshirts online. Voor iedere man een geschikte polo.