Tips om van 2021 een succesjaar te maken

Aangeboden door: SmartphoneHoesjes.nl

Een nieuw jaar begint voor de meeste mensen met nieuwe voornemens. Echter komen veel goede voornemens niet uit. In dit artikel geven we handige tips om van 2021 een succesjaar te maken.

1. Werk consistent aan jouw doel:

Om iets voor een langere tijd vol te houden is het belangrijk om de doelen waar je aan wilt werken consistent te doen. Houd het minimaal een maand vol. Dan zit het in je systeem en houd je het gemakkelijk vol. Zet dagelijkse wekkers in jouw iPhone X met case, zodat je jezelf blijft prikkelen.

2. Visualiseer jouw doel:

Heb je een doel om gewicht te verliezen? Visualiseer jouw doel. Maak voor en na foto’s en volg inspirerende accounts op social media zodat je continu herinnerd wordt aan jouw doel. Personaliseer een hoesje van Smartphonehoesjes.nl met een pakkende quote, zodat je iedere dag geconfronteerd wordt en je het uiteindelijk ook zelf gaat opnemen. Door deze kleine actiepunten zet je jezelf dagelijks aan het werk en visualiseer je het succes.

3. Maak een planning:

Niets lukt zonder een goed plan of een goede planning. Plan jouw doel vooruit en noteer wekelijks en maandelijks kleinere subdoelen, zodat je jouw grotere jaardoel kan bereiken. Denk bijvoorbeeld aan het rennen van een marathon: om dit grotere doel te bereiken heb je subdoelen zoals een aantal km behalen of gezonder eten nodig. Door goed te plannen, kun je je ook een snipperdag veroorloven en wordt het geen alles of niets mindset. Tevens verlies je nooit de hoop als je een tijdje minder goed bezig bent.

4. Zet een beloning voor jezelf neer:

Zet een beloning voor jezelf als je een doel bereikt. Dit zal jezelf alleen maar meer motiveren om jouw doel te behalen. Beloon jezelf bijvoorbeeld met een nieuwe telefoon met screenprotector of iets groters zoals een vakantie aan het eind van het jaar. Visualiseer ook dit doel. Hiermee krijg je nog meer motivatie en drang om jouw doel te behalen.

5. Hou het leuk

Wat begon als een leuk plan kan halverwege de rit uitmonden in een zware last. We worden moedeloos van alles wat nog moet gebeuren en zijn vergeten waarom we ooit aan dit project begonnen. Als je de inspiratie even kwijt bent, ga dan terug naar het oorspronkelijke plan en schrijf op wat er tot nu toe is verbeterd. Spreek uit wat er allemaal goed gaat, hou het positief. Waarschijnlijk heb je al veel meer bereikt dan je in eerste instantie doorhad. Misschien is het nodig om tijdelijk vaart te minderen, en jezelf te belonen en even rust te gunnen. Let wel op dat je de draad weer oppakt.