Een boxspring van hoge kwaliteit herken je aan deze 4 punten

Aangeboden door: desuite.nl

Een boxspring is een bedbodem, een kist van hout of metaal waar veren in geplaatst zijn. Daar komt een (dik) matras overheen waar vervolgens weer een matrastopper op gelegd wordt. Het is de combinatie van deze drie lagen die zorgt voor dat unieke, comfortabele ligcomfort. Het is dan ook van belang dat ieder van deze elementen op elkaar afgestemd wordt.

Hoe kunt u de kwaliteit van een boxspring bepalen? Op desuite.nl vindt u een overzicht van de mogelijkheden. Hier zijn alvast vier punten om op te letten:

1. De boxspring

Hoewel het gehele bed een boxspring-combinatie betreft wordt het in de volksmond meestal een boxspring genoemd. Dit geeft wel aan hoe belangrijk deze ‘bak met veren’ is. Er is onderscheid te maken tussen (goedkopere) modellen met bonnell veren of met pocket veren. Wanneer het pocket vering betreft worden de veren op hun plek gehouden met individuele ‘zakjes’. De veren kunnen afzonderlijk van elkaar bewegen zonder uit hun positie te raken. Naast het verhoogde comfort zal de levensduur van pocket veer boxsprings ook aanzienlijk langer zijn.

2. Het matras

De boxspring zorgt voor een deel van de vering, het matras zorgt dat de perfecte balans wordt bereikt. Bij De Suite wordt de hardheid en weerstand van ieder matras afgestemd op zaken als het gewicht van de gebruiker, de persoonlijke voorkeuren en indien van toepassing medische aandoeningen. Er moet een goede balans zijn tussen boxspring en matras. De dikte van het matras kan afwijken, over het algemeen zijn deze matrassen aanzienlijk hoger / dikker dan bij standaard matrassen het geval is.

3. De topper

Hoewel deze bovenlaag optioneel is wordt er meestal een topper op het geheel gelegd. Dit is een dunner matras dat met name het ligcomfort zal verhogen en minder ondersteuning zal bieden. Bij een tweepersoonsbed kan het de scheiding van twee individuele matrassen met afwijkende specificaties overbruggen. Zo is een er voelbare splitsing met behoud van optimaal ligcomfort voor beide personen. Deze topper zorgt er tevens voor dat het onderliggende matras schoon en hygiënisch blijft.

4. Het geheel

Net zoals een taart met lagen waarvan één vieze laag de smaak van het geheel teniet doet, moeten de lagen van een boxspring bed ook perfect op elkaar afgestemd zijn. Het is niet mogelijk om op één van de elementen te bezuinigen, want dan zal het als geheel niet fijn liggen. De Suite is dé specialist op het gebied van maatwerk bedden en zorgt ervoor dat alle lagen met elkaar in harmonie werken. Daarom is er op desuite.nl bijvoorbeeld geen webshop aanwezig. Ieder bed is namelijk maatwerk. Daarnaast is er nog de keuze voor het hoofdbord, waarmee het geheel een uniek cachet zal krijgen. Of denk aan andere accessoires zoals een televisiekast aan het voeteneinde.

Extra opties en personalisatie

Er wordt soms gedacht dat het door de boxspring niet mogelijk is om lades te integreren, of een in hoogte verstelbaar systeem. Dit is onterecht, De Suite levert bedden die wel degelijk deze mogelijkheden bieden. Voor zowel het gehele bed als voor twee eenpersoons segmenten individueel. Met een elektrisch verstelbaar systeem wordt het eenvoudiger om rechtop te zitten of op te staan. Houd rekening met de hoogte van het bed ten opzichte van eventuele nachtkastjes, boxspring-combinaties zijn doorgaans vrij hoog. Informeer naar alle mogelijkheden die boxsprings te bieden hebben bij de specialisten van De Suite of kijk op de website van desuite.nl.