Inschrijving Sport- en Cultuurhopper voor alle inwoners van de gemeente Groningen van start

Inwoners uit de gemeente Groningen kunnen zich vanaf maandag 18 januari weer inschrijven voor sport- en cultuuractiviteiten via de Sport- en Cultuurhopper.

Het kennismakingsprogramma wordt in opdracht van de gemeente Groningen georganiseerd door Huis voor de Sport Groningen en Vrijdag in samenwerking met sport- en cultuuraanbieders uit de gemeente.

Gevarieerd aanbod

Alle basisschoolleerlingen uit de gemeente Groningen ontvangen, zodra de scholen weer geopend zijn, een flyer met daarop het kennismakingsaanbod van de periode lente/zomer. Voor de overige inwoners worden flyers verspreid in buurthuizen in de gemeente.

Er is keuze uit meer dan 450 verschillende cursussen. Van tennis tot djembe, van bootcamp tot theater. Op www.sportcultuurhopper.nl kan iedereen zich tot en met 23 februari inschrijven voor één of meerdere cursussen die vanaf maart van start gaan. Hier staat ook de exacte cursusinformatie vermeld.

Voor alle leeftijden

Tot nu toe was het aanbod van de Sport- en Cultuurhopper voor jeugd van 4-12 jaar. Echter, vanaf periode lente/zomer 2021 kunnen sport- en cultuuraanbieders ook aanbod plaatsen voor overige leeftijdscategorieën. Aanbieders kunnen hier zelf onderscheid in maken. Dit betekent dat elke inwoner uit de gemeente Groningen nu kan deelnemen aan cursussen van de Sport- en Cultuurhopper.