Mysterieuze boodschapper schrijft 'Hou vol' in de sneeuw op de Grote Markt in Groningen. Wie is deze man die de avondklok omzeilde voor een oppepper?

Een hartverwarmende boodschap op de Grote Markt in Groningen, maandagavond. Terwijl in andere Nederlandse steden gereld en geplunderd werd, tekende een voorbijganger rond 22.50 onder toeziend oog van vele webcam-kijkers ‘Hou vol’ in de sneeuw.

De verse sneeuwvlokken dwarrelen vlak voor elven naar beneden, als een persoon de Grote Markt op loopt. De avondklok is al een tijd van kracht, onduidelijk is wat hij nog buiten te zoeken heeft. Dan besluit de persoon impulsief een boodschap achter te laten: ‘Hou vol’

Op de webcams op de Grote Markt kijken op dat moment nog flink wat mensen mee. Op het toppunt zitten er meer dan tweeduizend mensen in de stream, nieuwsgierig of het ook in Groningen uit de hand loopt. Integendeel. Ze zien de positieve boodschap live getekend worden. De politie rijdt in een busje voorbij, maar laat de tekenaar met rust.

Lang blijft hij de boodschap niet staan. Het sneeuwt zo hard dat de tekst na een halfuurtje al weggevaagd is. Toch is het voor velen een positieve boodschap na alle negatieve gebeurtenissen in andere steden.

Ben of ken jij de persoon die de tekst in de sneeuw schreef? Dan komen we graag met je in contact! Mail naar redactie@dvhn.nl