Culturele Raad Haren zendt 23ste Dickenslezing uit op zijn website. Liefhebbers lezen hun favoriete Dickens-fragmenten voor

De bibliotheek in Haren vormde al 22 keer op de eerste zondag van februari het decor voor een Dickenslezing. Vanwege corona wordt de 23ste editie van deze lezing, gewijd aan de grote Engelse schrijver Charles Dickens, uitgezonden op de website van organisator Culturele Raad Haren.

Onder de noemer Charles Dickens en de corona-papers lezen liefhebbers hun favoriete fragmenten uit het enorme Dickens-oeuvre voor. Pim Muda, kleinzoon van de grondlegger van de Dickenscollectie in ‘t Clockhuys in Haren, leest een fragment voor uit Oliver Twist. Ook vertelt over zijn grootvader en diens liefde voor Dickens.

Saakje Spoelstra leest fragmenten uit Schetsen uit Amerika. Eppo van Koldam koos voor In Londen en Parijs en Hein Bekenkamp voor De Pickwick-club.

Draaiorgelman Joris ten Have levert muzikale medewerking aan de Dickenslezing.

Glas heffen op geboortedag Dickens

De 23ste Dickenslezing is al opgenomen. Willem Hoiting tekende voor het filmisch vastleggen en monteren van de lezing.

Daarin wordt geheel volgens traditie ook het glas, gevuld met Dickens’ rumpunch, geheven op de 209de geboortedag van Dickens. De schrijver zag op 7 februari 1812 het levenslicht.

De lezing is vanaf zondag 7 februari 14.30 uur te zien op www.geboektinharen.com/film.