Tennisster Arianne Hartono uit Meppel naar laatste 16 ITF-hoofdtoernooi van Poitiers

Tennisster Arianne Hartono won haar partij in de eerste ronde van het ITF-hoofdtoernooi van Poitiers en schaarde zich zo bij de laatste 16 van het sterk bezette Franse proftoernooi.

Op haar vijfde proftoernooi van dit kalenderjaar moest de 24-jarige Meppelse, de huidige nummer 413 van de wereldranglijst, zich eerst door twee kwalificatieronden worstelen om het met 25 duizend dollar gedoteerde hoofdtoernooi te bereiken. Twee Françaises bond ze aan haar zegekar: Elixane Lechemia en Estelle Cascino, de nummer 471 van de WTA-wereldranglijst.

In de eerste ronde van het hoofdtoernooi wachtte een andere Française, Margot Yerolymos. Hartono won met tweemaal 6-4 knap van de nummer 322 van de wereld.

Stroef begonnen

Daarmee boekte ze haar derde zege deze week en dat is haar vierde van dit kalenderjaar, want de Meppelse begon 2021 stroef. In haar eerste toernooi in Hamburg won ze nog wel in de eerste ronde, maar daarna was het telkens snel over en uit, ook in de enkeltoernooien die daarna volgden, in Manacor op Mallorca, Grenoble en Altenkirchen.

In het dubbelspel was Hartono dit jaar al een stuk succesvoller. In Grenoble haalde ze met haar Japanse partner Yuriko Lily Miyazaki de finale, in Altenkirchen reikte het Nederlands-Japanse duo tot de halve finale.

Miyazaki staat donderdag als tegenstandster van Hartono op de baan, want de Japanse, de nummer 346 van de wereld in het enkelspel, is in de achtste finale de volgende tegenstander van Hartono.

Pontjodikromo sneuvelt

Sidané Pontjodikromo is er niet in geslaagd de tweede ronde van het hoofdtoernooi van Antalya te bereiken. De Groningse proftennisser, die al jaren in Leersum woont, verloor in drie sets van de Turk Baran Cengiz: 6-4, 4-6, 4-6.

In het dubbelspel was er wel noordelijk succes, want daarin wonnen Pontjodikromo en zijn partner Max Houkes, uit Sleen, knap in twee sets van het Duits-Oostenrijkse duo Sebastian Prechtel/David Pichler: 6-3, 7-5.