Eindelijk weer een eigen vleermuisopvang voor Groningen. Vleermuiswerkgroep Groningen heeft plek voor 150 vleermuizen

GRONINGEN Groningen heeft vanaf 1 maart weer een eigen vleermuisopvang. Vleermuiswerkgroep Groningen opent in stad en provincie opvanglocaties met voorlopig vijf vleermuisopvangers.

Het plan is om provincie dekkend te werken met in totaal twintig, door Vleermuiswerkgroep Groningen zelf opgeleide, vleermuisopvangers en vrijwilligers.

Voorzitter Vleermuiswerkgroep Groningen Thorhold Souilljee: ,, We hebben een front-office telefoon (06-83610834) en een website voor digitaal bezoek en meldingen van zieke of gewonde vleermuizen. Fysieke bezoeklocaties komen er niet.”

De nieuwe opvang heeft na opening direct al plek voor tien vleermuizen, de verwachting is om jaarlijks zo’n 150 vleermuizen te kunnen behandelen.

Souilljee: ,,De meeste vleermuizen raken gewond aan hun vleugels na contact met de klauwen van katten. Die vleermuizen zijn dan meestal al verzwakt door ondervoeding of na een val uit het nest. We verwachten ook jonkies door ongelukken met spouwmuurisolatie.”

Vleermuiswerkgroep Groningen opent de eigen opvang vanwege de sluiting van vleermuisopvang Adorp van Anja Sjoerdsma in januari 2020.

Meer op https://vleermuiswerkgroepgroningen.nl/opvang/.