De Wiardt zoekt woordkunstenaars voor opening nieuw wijkgebouw in De Wijert Groningen

GRONINGEN De Wiardt in de Groningse wijk de Wijert opent in mei 2021 de deuren.

De Wiardt is het verzamelgebouw voor Forumbibliotheek De Wijert, basisschool de Tamarisk en kinderdagopvang, peuteropvang en buitenschoolse opvang Kids First COP groep. De laatste twee vormen samen het Daltonkindcentrum.

Mens met moed

Het samenwerken tussen kinderopvang, onderwijs, welzijn en sport is tegenwoordig een veelbesproken thema. De Wiardt kent een doorgaande ontwikkelingslijn voor 0-13 jarigen, gebaseerd op de Daltonkernwaarden: het laten groeien van talenten, zodat kinderen zich ontwikkelen tot mensen met moed. Maar ook een plek waar volwassenen samen kunnen komen en gebruik kunnen maken van verschillende (buiten)voorzieningen op het gebied van leren, lezen en ontplooiing.

Woordkunstenaars gezocht

Speciaal voor de feestelijke opening in het najaar wordt gezocht naar dichters in de dop. Er is een wedstijd voor inwoners van de Wijert. Het winnende gedicht krijgt een plaats in het nieuwe gebouw. Mensen die van dichten houden kunnen hun tekst (max. 500 tekens) met thema ‘mens met moed’ uiterlijk 18 april insturen via het contactformulier op dewiardt.nl. De winnaar ontvangt persoonlijk bericht en ziet het werk terug bij de feestelijke opening in het najaar!